Los Van Van fejrer 40 års jubilæum i Vega

Der bliver rift om billetterne, når Cubas ældste og største salsaorkester den 27. februar 2010 antænder et fantastisk musikalsk festfyrværkeri på Vega i København.Ved koncerterne de sidste 5 år blev billetterne revet væk, så man skal skynde sig, hvis man vil være med, når det 18-mand store cutting-edge orkester denne kolde februaraften eksploderer i et sjældent magisk musikalsk fyrværkeri i Vega.


Levende musikhistorie.

Los Van Van er levende musikhistorie. Siden bassisten og legenden Juan Formell dannede gruppen tilbage i december 1969, har det nu 40 år gamle orkester ubestridt stået for den største fornyelse af cubansk musik. Formells genistreg er evnen til at balancere hårfint mellem fornyelse og tradition og derved holde Los Van Van på toppen som Cubas mest populære salsaorkester igennem flere årtier.
Man kalder bandet Cubas svar på The Rolling Stones, og de har gennem årene konstant udvidet den cubanske musiks barrierer ved at indarbejde tidssvarende genrer. Los Van Van leverer i dag deres helt egen uimodståelige og inciterende dansemusik, der hovedsageligt består af songo, som er en rig og kraftfuld fusion mellem cubanske og caribiske rytmer, blandet med både traditionel og moderne cubansk lyd. Dertil kommer elementer fra jazz, rock, funk, hip hop og son montuno - som tilsammen resulterer i en eksplosiv, musikalsk dansecocktail med stærk appel til både krop og øre. Den 4. dec. kan bandet fejre 40 års jubilæum.

Musikalsk fornyelse

Los Van Van har aldrig været bange for at tænke nyt og var i sin tid det første cubanske orkester, der begyndte at bruge synthesizers og trommemaskiner. Bestående af forskellige selvstændige instrumentelle sektioner, herunder vokaler, violiner, percussions, trækbasuner, keyboards og bas, er bandet på en og samme tid et charanga, et salsaorkester og et rockband. Juan Formell og Los Van Van har på den måde tilført de cubanske rytmer en musikalsk fornyelse, som ikke blot har medført radikale ændringer i den cubanske musiks rytmiske arrangementer, men også medvirket til udviklingen af helt nye genrer som f. eks. Los Van Vans egen Songo og dens efterfølger Timba.

Det er efterhånden ved at være en tradition at Cubas mest populære salsaorkester slår vejen forbi Vega og skyder foråret i gang. Det 18-mand store cutting-edge orkester har da også efterhånden opbygget et betragteligt publikum i Danmark. Ved koncerterne på Vega de sidste fem år er billetterne blevet revet væk, og da Los Van Van spillede på Roskilde Festivalen i 2008 fyldte de Arena og fik hele festivalen til at swinge.
Ved koncerten i Vega spiller bandet numre fra albummet Arrasando, der udkom i 2008 samt nogle ældre og nogle helt nye numre.

I år er der afterparty med DJ Carlitos og DJ Cubasalsa.m.fl. Coctailbaren er åben til kl. 03.00.


Tid & Sted

27. februar 2010 kl. 21

Dørene åbnes kl. 20.00

Vega, København
Enghavevej 40
1674 København V

www.vega.dkBilletter

Klik her for RABAT

HER KOSTER BILLET 300KR(begrænset antal) + GEBYR, MOD 350KR I DØREN